Gouden Tips!!!

Gouden Tips, Ook Voor Uw Feest!

 

Niet iedereen hoeft te zitten!
Natuurlijk is er soms voor de oudere gasten zitgelegenheid nodig, maar probeer verder zo min mogelijk tafels en stoelen te gebruiken in de feestzaal. Die staan vaak alleen maar in de weg, als het om een swingende party gaat! Dit voorkomt ook dat het feest wat langzamer op gang komt. Zittende gasten dansen niet! Stem dit goed af met de cateraar!

De indeling van de zaal kan bepalend zijn voor het verloop van het feest:
Zet opa en oma bij voorkeur niet te dicht bij de muziek, daar houden ze niet zo van, van die herrie aan hun hoofd. WAT ZEG JE????? ........waardoor de DJ zich genoodzaakt ziet zachter te gaan. Maar dan  horen ze verderop in de zaal de muziek niet goed.... Door een goede zaalindeling te maken (in overleg met de zaalhouder/DJ) voorkom je een hoop ontevreden gezichten.

Geef je gasten een drankje:
Het is eigenlijk een foute gedachte, maar het is niet anders: de Nederlander heeft over het algemeen nou eenmaal een slokje nodig voordat hij of zij in beweging komt. Verwacht dus niet dat je gasten als ze net binnen zijn direct John Travolta en Olivia Newton-John nadoen...(dat komt later wel; Grease komt zekere aan bod bij de Golden Oldies Disco Party!)

De happerij:
Men verwacht altijd iets te eten, al is het maar een bittergarnituur. Bedenk dan wat je wilt: moet men zittend eten, of is een bitterbal tijdens het dansen ook goed? Hou er rekening mee dat het met soep en sate lastig dansen is....andersom doen wij dat natuurlijk! Wij zullen niet tijdens de soep of het ijs iedereen de dansvloer op vragen...

Qua afmetingen kunnen wij letterlijk overal staan, doordat onze apparatuur en het decor flexibel zijn. Maar:
een centrale plek met zicht op de gasten en dansvloer is wel vereist. Ook de hoogte van de zaal kan van belang zijn. Een podium is niet vereist, wel prettig. Geef het wel even van te voren door het een moeilijk bereikbare plek is. Denk aan trappen, opstapjes, draaideuren, een grindpad, gras, grote kabels op de grond etc. Dit voorkomt problemen op de dag zelf. Ook vinden wij het wel prettig wanneer wij op de hoogte zijn van wegomleidingen.

Wanneer doe je de openingsdans op een bruiloft?
Misschien raar: niet als opening van de avond..... want je zal zien dat daarna iedereen het bruidspaar nog moet feliciteren, en dat zelfs dan nog niet iedereen binnen is. Als je de openingsdans later doet, weet je zeker dat iedereen hem heeft gezien, en je kan direct doorfeesten, zonder dat je steeds op je schouder wordt geklopt omdat iemand je wil feliciteren.

Het is handig voor de genodigden om niet alleen het begin, maar ook het verwachtte einde (van het feest dan he!) duidelijk te vermelden op de uitnodiging:
Velen laten zich brengen en halen, hebben oppas geregeld, komen met het o.v. etc. Er zijn veel redenen waarom het handig is te weten hoe laat een feest is afgelopen.Wij houden er dan rekening mee dat tijdens het laatste half uur men u gedag zult willen zeggen.

Langer doorgaan kan leuk zijn, maar het hoeft niet.....
De verleiding is dikwijls groot: het is gezellig, dus een (half)uurtje erbij! Wij doen daar qua gage niet moeilijk over, het is uw feest! Maar: Meestal wordt deze beslissing op het laatste moment impulsief genomen. Verlenging leidt namelijk lang niet altijd tot een leuk slot van het feest:

Wij hebben tegen het geplande einde van het feest naar een slotakkoord toegewerkt en daar kunnen wij in zo’n extra (half)uurtje niet of nauwelijks iets wezenlijks aan toevoegen. Ook ziet de cateraar de lekkere vers gezette koffie “(k)oud” worden;
Veel gasten worden opgewacht door hun “chauffeurs” en zullen dus toch afscheid gaan nemen, waardoor men zelf nauwelijks meer aan feesten toekomst. Niet zelden leidt dit alles tot het gevreesde nachtkaars-effect! Op het hoogtepunt stsoppen is beter voor de herinnering dan het feest uit laten doven! Wanneer u met deze vraag bij onze DJ komt dan zal hij op basis van ervaring een eerlijk advies geven wat te doen. U beslist uiteraard uiteindelijk wel altijd zelf!

Denk aan iedereen:

Ga niet alleen af op uw eigen persoonlijke muzieksmaak. Het feest moet natuurlijk voor iedereen leuk zijn. Gasten voelen zich vereerd als er gedacht is aan hun wensen. Het is ook al leuk als gasten vooraf hun verzoekjes (max 3 pp) kunnen toesturen.

Wat is Uw liedje???

Wij hebben echt tienduizenden gouwe-ouwen bij ons. Maar je zal het altijd zien.....dus: geef uiterlijk 14 dagen van te voren uw eigen top-10 door, met daarbij dat-liedje-wat-zeker-niet-mag-ontbreken. Dan draaien we die sowieso!

Laat het voor de rest over aan onze ervaren mensen; die weten hoe ze een feest moeten bouwen! Verzoekjes worden zoveel mogelijk gedraaid, mits die in de sfeer passen.

TOT SLOT:

Het Is UW Feest! Maar: je kan het niet over doen. Zorg er dus voor dat u zelf genoeg tijd heeft om feest te vieren. Stel een ceremoniemeester aan! Laat hem/haar u de zorgen tijdens de avond uit handen nemen! Hij/zij overlegt met de catering, de lokatie en met ons. Echt, dat is geen luxe.